Familiedag met veteranen tijdens bevrijdingsfeesten

26825

De tweede dag van de Brunssumse bevrijdingsfeesten staan in het teken van veteranen en familie. In het Vijverpark en op het Lindeplein worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Doel is dat inwoners van Brunssum en omgeving samen plezier hebben met de families van de militairen die verbonden zijn aan JFC Headquarters. Zij kunnen in een gezellige sfeer kennis maken met elkaar maar ook met veteranen die vochten in bijvoorbeeld Libanon, Irak, Bosnië of Afghanistan.

Bezoekers kunnen onder begeleiding van militairen duiken in de vijver van het vijverpark of klimmen langs een klimmuur. Bijzonder is de simulator die de Koninklijke Luchtmacht meeneemt. Het is namelijk eentje die het vliegen in de Joint Strike Fighter nabootst. 

Verder zijn er ook diverse bijzondere voertuigen te bewonderen zoals tanks en een blusvoertuig van de Awacs-basis. Tussen 14.00 en 22.00 uur is er ook een muzikaal progamma dat wordt afgesloten door een grote militaire band.

 

weerfoto september

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019