'Ex Roda-topman Caanen 1,5 jaar gevolgd door justitie'

28531

Voormalig Roda JC-topman Ton Caanen is, voordat de FIOD eind 2018 een inval deed in zijn woning, anderhalf jaar lang in de gaten gehouden door justitie. Ook werd hij afgeluisterd, blijkt uit onderzoek van ZO-NWS.

Caanen, die technisch directeur bij Roda was, wordt verdacht van belasting- en hypotheekfraude. Hij is inmiddels verhoord door justitie. In deze zaak was het lange tijd doodstil, maar Marieke van der Molen, woordvoerster van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, laat nu desgevraagd aan ZO-NWS weten: "We zijn bezig met het beoordelen van het dossier voor het nemen van de vervolgbeslissing."

In het kader van het onderzoek viel de Fiscale Opsporings- en Inlichtingendienst (FIOD) op 11 december 2018 binnen in het Roda-stadion in Kerkrade. Ook de woning van Ton Caanen, die niet bereikbaar was voor commentaar, in Spaubeek werd toen doorzocht.

Caanen zou de fiscus tussen 2015 en 2017 voor tienduizenden euro’s hebben benadeeld. Hij zou ook in 2016 valse loonstroken en werkgeversverklaringen hebben overlegd bij de aanvraag van een hypotheek voor de aankoop van een villa van ruim 6,5 ton in Spaubeek. Ook zou hij hebben voorgewend dat hij over voldoende eigen vermogen beschikte.

Hij kreeg een ton overgemaakt op zijn rekening die volgens ingewijden een dag later weer werd teruggeboekt door zijn vrouw. Caanen is op dit moment werkzaam bij de Slowaakse voetbalclub Senica. 

 

weerfoto maart

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019