Ex-bomzaakverdachte Eric L. uit Hulsberg in de cel voor bedreiging

27888 Eric L. uit Hulsberg, die in het verleden verdacht werd van het sturen van een bom en dreigbrief naar toenmalig burgemeester van Heerlen Ralf Krewinkel, is tijdens het afgelopen weekend gearresteerd op verdenking van bedreiging. Hij zit sindsdien vast. Dat blijkt uit onderzoek van ZO-NWS.

De advocaat van Eric L. bevestigt de nieuwe arrestatie van zijn cliënt, maar wil verder geen commentaar geven. "Misschien willen wij dat op een later moment wel doen." De politie in Limburg laat desgevraagd weten: "In het weekend is iemand aangehouden op verdenking van bedreiging. Dinsdag 14 januari wordt deze persoon voorgeleid. Dit is op dit moment alles wat ik er over kan vertellen", aldus woordvoerster Diana van Lieshout tegenover ZO-NWS.

Eric L. was in het verleden enige tijd verdachte in de zaak van het versturen van een bom met bijbehorende dreigbrief aan het adres van de inmiddels vertrokken Ralf Krewinkel als burgemeester van Heerlen. Deze zaak tegen L., die tot op de dag van vandaag altijd ontkend heeft ook maar iets met deze ernstige bedreigingen te maken te hebben gehad, werd uiteindelijk wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.

Weerfoto januari