Eric Geurts (PvdA): "Ik baal van deze uitslag"

25402

PvdA-lijsttrekker Eric Geurts uit Brunssum maakte een bezorgde indruk bij de uitslag van de Provinciale Staten verkiezingen. Tegen ZO-NWS zegt Geurts zich vooral zorgen te maken over de bestuurbaarheid van de provincie.

Hij wijst daarmee naar de opkomst van Forum voor Democratie, die de tweede grootste partij is geworden. De meeste andere landelijke partijen moesten daarvoor stemmen inleveren.

Voor de PvdA valt het verlies mee. De partij moet één zetel inleveren. "Ik maak mij zorgen over hoe wij Limburg de komende tijd gaan besturen. Welke partijen zijn nodig om stabiel bestuur te krijgen, want dat hebben we de afgelopen jaren wel gehad", zegt Geurts. "Wellicht moeten we zaken gaan doen met de onbekende partner Forum voor Democratie."

Opvallend is dat de inzet van de gedeputeerde voor de regio Parkstad niet terug te vinden is in de uitslag. Geurts: "Als persoon baal ik daarvan. Ik baal van deze uitslag, want we hebben hard gewerkt voor de regio." Een verklaring daarvoor kan hij niet vinden. "Ik weet niet hoe dat komt. De uitslag van vandaag is vooral een landelijke uitslag."

 

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019