Eerste nieuwsbrief vliegenoverlast

25001 De gemeente Brunssum komt met een nieuwsbrief over de aanpak van de vliegenoverlast. In de eerste nieuwsbrief staat wat er de afgelopen tijd is gebeurd en welke maatregelen er zijn genomen om de overlast te voorkomen.

Op dit moment wordt op drie locatie op de Boschstraat en Kranenpool plastic afval verwerkt. De provincie die verantwoordelijk is voor het afgeven van een vergunning stemde hiermee in. Echter dat zorgde voor de nodige vliegenoverlast in Brunssum. Er wordt nu gewerkt aan een aangepaste vergunning die ook mogelijkheden bied om op te treden tegen overtredingen.

Daarnaast moet het recyclingbedrijf de overlast van vliegen voorkomen. Zo  moeten alle handelingen voortaan inpandig gebeuren met dichte deuren. De brandweer heeft ook nog enkele opmerkingen over brandveiligheid. Daarnaast bleek tijdens een controle dit jaar dat er teveel afval opgeslagen lag op het buitenterrein.

De gemeente heeft een brief naar de eigenaren gestuurd met het verzoek om alle gebreken in orde te maken. In de nieuwsbrief is ook te zien welke aanpak de provincie volgt om de overlast te stoppen.

Lees hier de volledige nieuwsbrief over de aanpak van de vliegenoverlast >>

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019