Eerste carnavalsoptocht trekt door Jabeek

Jabeek had zaterdag de primeur: de eerste carnavalsoptocht van Zuid-Limburg. Net zoals vorig jaar had carnavalsvereniging de Appelkitsjkes de optocht een paar weken naar voren gehaald.

De carnavalsvereniging hoopt daarmee meer publiek naar Jabeek te trekken. Voorheen was de optocht altijd op carnavalsdinsdag en op die dag liep de belangstelling terug.

De vereniging hoopt dat met het eerder houden van de optocht dat het carnaval voor de dorpsgemeenschap behouden blijft.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.