Eerste begroting voor Beekdaelen een feit

25372

De nieuwe gemeente Beekdaelen heeft een eerste begroting klaar. Zoals het er nu naar uitziet houdt de fusiegemeente de komende jaren geld over. 

Door het gelijktrekken van de OZB stijgen de kosten voor de inwoners van de voormalige gemeenten Onderbanken en Schinnen tussen de 2,4 en 4,4 procent. De inwoners van van Nuth komen er beter vanaf. Hier daalt de OZB met 2,1 procent.

Beekdaelen trekt ook de portemonee voor burgerparticipatie. Zo moeten er dorpsraden komen die burgerinitiatieven gaan stimuleren en moet elke dorpskern een dorpscoördinator krijgen. Op deze manier moet de communicatie tussen burgers en de gemeente goed blijven.

Verder blijkt dat de gemeente in ieder geval geld beschikbaar wil stellen om de wensbus uit te breiden. De stichting kampt met een forse toename van het aantal ritten en ook zijn de ritten langer van afstand omdat de gemeente groter is.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

¬© ZO-NWS   2019