Een op de vijf leerlingen in Brunssum blijft zitten

29550

Bijna één op de vijf leerlingen van het Romboutscollege mocht het schooljaar 2018/2019 nog eens overdoen. Daarmee telde Brunssum het afgelopen jaar met afstand de meeste zittenblijvers in het voortgezet onderwijs.

Dat blijkt uit de cijfers van Local Focus. Onduidelijk is of de vele zittenblijvers het gevolg zijn van de veranderingen op het Romboutscollege. De school is flink ingekrimpt en er is gestart met de nieuwe innovatieve onderwijsvorm 'Compass'. 

Binnen enkele richtlijnen bepalen leerlingen zelfstandig hoe, waar en wanneer ze leren. Deze bijzondere manier van leren helpt leerlingen naar het niveau dat bij ze past. 

Uit de cijfers blijkt tevens dat in Limburg ruim 3700 leerlingen het schooljaar over moeten doen. Dat is 7,3 procent van het totaal aantal leerlingen op het voortgezet onderwijs. In heel Nederland is zo'n zes procent van de leerlingen zitten gebleven.

Weerfoto mei

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019