Duurzaamheidslening voor drie Heerlense sportclubs

Drie sportverenigingen uit de gemeente Heerlen hebben van de provincie Limburg een duurzaamheidslening gekregen. Het geld wordt gebruikt voor duurzame aanpassingen aan de sportparken.

Het gaat om de voetbalclubs Groene Ster en FC Hoensbroek en hockeyvereniging Nova. Deze drie verenigingen kunnen met het geld de bestaande verlichting vervangen door de veel zuinigere ledverlichting. Daarnaast worden op het dak van het sportcomplex zonnepanelen geplaatst. Daarnaast worden er ook warmteboilers aangeschaft.

Het geld is afkomstig uit de pilot 'Verantwoord Verduurzamen' van het Huis van de Sport Limburg.

Weerfoto mei