Duitse tolheffing van start in oktober 2020

24660 Duitsland heeft toch een volgende stap genomen in de plannen om tol te gaan heffen. Vanaf 20 oktober 2020 moet er betaald worden voor het gebruik van de Duitse wegen.

Volgens de Duitse verkeersminister Andreas Scheuer heeft de regering nog op de valreep van het oude jaar een beslissing genomen over de maut. Het aanleggen van de benodigde installaties is gegund aan een Duits-Oostenrijks consortium dat bestaat uit enkele bedrijven die de nodige ervaring hebben met het aanleggen van tolsystemen.

De minister benadrukt nogmaals dat er voor de Duitse automobilisten geen extra kosten zijn. Diverse omliggende landen zijn het niet eens met de invoering van het tolsysteem.

Buitenlandse automobilisten kunnen de tol niet verrekenen met hun wegenbelasting. Daarom zijn Nederland en Oostenrijk naar het Europees gerechtshof gestapt. Naar verwachting doet het hof dit jaar nog een uitspraak in de zaak. Eerder werd Duitsland al op de vingers getikt vanwege ongelijke behandeling.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019