Drie scenario's vervolg Buitenring traject

3563 De provincie heeft vrijdag met de betrokken gemeenten drie mogelijke scenario's gepresenteerd voor de Buitenring. Dat was nodig omdat de Raad van State onlangs heeft besloten de uitspraak over de aanleg van de autoweg uit te stellen.

De eerste optie is om de RvS te vragen het uitstel op te heffen. Als dat lukt en het groene licht volgt kan in het najaar gestart worden met de werkzaamheden en is de Buitenring eind 2016 klaar. De tweede optie is wachten op het besluit van de RvS. In dat geval wordt de weg door het uitstel duurder en de oplevering vertraagd tot na de zomer in 2017.

 

Als laatste mogelijkheid denkt de provincie aan heroverweging. Dat betekent niet automatisch dat er geen weg komt. De provincie wil dan toch proberen om Parkstad beter bereikbaar te maken. De gemeenten zijn vrijdagmorgen akkoord gegaan met de opties die de provincie bedacht.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019