Dossier ontuchtzaak Jos Brech gevonden

23396 Het dossier van de ontuchtzaak van Jos Brech uit 1985 is toch bewaard gebleven. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Eerder werd gedacht dat het dossier vernietigd was omdat de zaak voorwaardelijk geseponeerd was. Na de personferentie in augustus nam het OM contact op met de Rijksarchivaris van het Regionaal Historisch Centrum in Limburg. Uiteindelijk werd het dossier in een archief in Zwolle gevonden.

Het dossier wordt toegevoegd aan de huidige strafzaak van de man die jarenlang in Simpelveld gewoond heeft. Brech is hoofdverdachte in de zaak Nicky Verstappen.

Hij was ooit in aanraking gekomen met de politie in verband met een zedenzaak. Hij zou twee 10-jarige jongens onzedelijk hebben betast.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019