Donatie Harleyclub voor scouting

9678 Scouting De Landgraaf heeft een donatie van duizend euro gekregen van de Harley Owners Group Limburg. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van nieuwe materialen die bij de grote brand vorig jaar verloren gingen.

De Harley Owners Group Limburg is zo begaan met het lot van de Brunssumse scoutingclub dat er geld werd ingezameld, zo'n 500 euro. Dat bedrag werd nog eens verdubbeld door Harley-Davidson dealer Dutch Hills uit Kerkrade.

De harleyclub overhandigde zondag symbolisch een cheque van duizend euro. Vorig jaar waren er ook al enkele andere plaatselijke initiatieven om de scouts te helpen.

Het scoutinggebouw werd in januari 2014 getroffen door een grote brand. Kort daarvoor was ingebroken. Bij de brand raakte niet alleen het gebouw flink beschadigd, maar ging ook een groot deel van de spullen verloren.

Het scoutinggebouw wordt momenteel opgeknapt. De verwachting is dat rond Pinksteren alle brandschade is hersteld.