Doek valt voor basisschool in Jabeek

21583 Basisschool St. Gertrudis in Jabeek gaat na dit schooljaar definitief dicht. Dat heeft het schoolbestuur Innovo besloten na een enquete onder ouders.

Innovo vroeg de ouders van de leerlingen of ze bereid zijn hun kinderen op basisschool De Spil in Bingelrade onder te brengen. Daar bleek onvoldoende belangstelling voor te zijn. Innovo had gehoopt op minimaal 100 basisscholieren in totaal. Uiteindelijk bleken dat er 82 te zijn. Het schoolbestuur besloot daarop de school in Jabeek te sluiten om Bingelrade open te kunnen houden.

De gemeente Onderbanken is nog steeds bereid te investeren in een uitbreiding van de school in Bingelrade teneinde ruimte te creëren voor peuteropvang. Daarnaast worden eventuele aanpassingen aan de infrastructuur door de gemeente nader onder de loep gehouden als gevolg van deze nieuwe situatie . Om de aanpassingen uit te kunnen voeren verwacht Wethouder Rens Evers (onderwijs) dat daarvoor slechts een deel van het eerder vastgestelde budget van 1 miljoen euro nodig is.

Vorig jaar ketste een fusieschool van Doenrade, Jabeek en Bingelrade af omdat partijen het niet eens konden worden. Daarop werd naar alternatieven gezocht.

 

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019