DNA onderzoek: politie belt 3.000 mannen

22484

De politie gaat opnieuw mannen benaderen om hun DNA af te staan in de zaak Nicky Verstappen. Het gaat om zo'n 3.000 mannen die eerder zijn opgeroepen maar niet zijn verschenen. Ook zitten er nieuwe personen bij.

Daaronder zijn ook familieleden van mannen die eerder niet reageerden op een oproep, zodat toch via de familiaire lijn het DNA onderzocht kan worden. Voor het eerst worden ook oudere mannen (75+) benaderd.

Aan het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek deden bijna 15.000 mannen mee. Zo'n 7.000 reageerden niet op een oproep hun DNA af te staan.

Hoever het NFI is gevorderd met het onderzoek wil de politie niet zeggen. Maar het lijkt erop dat er tot nog toe geen vergelijkend DNA-spoor in de richting van een eventuele verdachte is gevonden.

In augustus 1998 werd de 11-jarige Nicky Verstappen vermoord teruggevonden op de Brunssummerheide. De jongen nam deel aan een zomerkamp. Twintig jaar later is de dader nog altijd niet gevonden. Het DNA-onderzoek is waarschijnlijk de laatste strohalm om de zaak op te lossen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019