Dirigent Björn Bus aan de slag bij WMC

22499 Björn Bus gaat na de zomer aan de slag als algemeen artistiek manager van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Hij neemt deze taak over van Harrie Reumkens. Reumkens heeft deze rol meer dan 30 jaar vervult.

De in Brunssum geboren Bus was jarenlang actief in het Brunssumse verenigingsleven en heeft ook enkele jaren als dirigent voor Harmonie Orkest Concordia uit Treebeek gestaan.

In zijn functie bij het WMC krijgt Bus hulp van Henk Smit. Smit was tot nu toe jurylid bij het WMC en gaat zich nu vooral bezighouden met het slagwerk. WMC-voorzitter Max Kousen laat weten blij te zijn met het duo. Volgens hem is het vandaag te dag door het grote aantal specialismen niet meer mogelijk om deze functie door één persoon te laten vervullen.

Bus heeft momenteel de leiding bij het Orkest van de Nederlandse Douane, Landesblasorchester Baden-Württemberg, Harmonie Sint Joseph Sittard en Harmonie Sint Jozef Kaalheide. Daarnaast wordt hij ook regelmatig gevraagd als gastdirigent. Het dirigeren wil Bus ook in de toekomst blijven combineren met zijn nieuwe functie.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019