Directie op matje vanwege ontslagen

4331 Het ontslag van 34 cao-medewerkers van WOZL is niet correct verlopen. Dat zegt het dagelijks bestuur van WOZL, de wethouders Sociale Zaken van de 11 aangesloten gemeenten.

Ze hebben de directie donderdag ter verantwoording geroepen wegens onzorgvuldige en slordige communicatie. Met name was het voor de medewerkers onvoldoende helder dat het niet alleen om de individuele kwaliteiten ging, maar dat ook boventalligheid vanwege herinrichting van de bedrijven een rol speelde. De directie van het werkvoorzieningschap moet nu uiterlijk 12 september met een plan komen voor een betere uitvoering van de mens-ontwikkeling. In oktober wil het dagelijks bestuur een beter communicatieplan zien.

Volgens WOZL is de ontslagronde nodig omdat er flink bezuinigd moet worden. Het verlies van het bedrijf zou anders rond de 10 miljoen euro uitkomen in plaats van ruim 5 miljoen.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019