Deal rond: Mexicaanse miljonair stapt in Roda JC

Frits Schrouff heeft een akkoord bereikt met een Mexicaanse miljonair die 79,8 procent van de aandelen van de noodlijdende Kerkraadse club overneemt. Het contract is vanmiddag getekend.

Dat bevestigen welingelichte bronnen tegenover ZO-NWS. De naam van de Mexicaanse zakenman is Mauricio de la Vega. Frits Schrouff en zijn vaste adviseur Huub Mullenders onderhandelden in de afgelopen dagen meerdere malen met de Zuid-Amerikaan.

Door deze deal is een faillissement van de Kerkraadse club definitief afgewend. De Zwitserse Rus Aleksei Korotaev, die al geruime tijd in Dubai verwikkeld is in een langslepende rechtszaak, zal de andere 20 procent van Roda in zijn bezit houden.

Het zogeheten gouden aandeel blijft in handen van de stichting Roda.