Damtoernooi begint met simultaandammen voor publiek

23072 Tot en met 11 augustus is Brunssum wederom gastheer van het Open NK damtoernooi. In sporthal Rumpen nemen 93 dammers uit de hele wereld het met elkaar op tijdens het oudste damtoernooi ter wereld.

Het is namelijk de 41e editie van het toernooi. De eerste damstenen worden vrijdag al om 13.00 uur verschoven en op 11 augustus wordt om 16.00 uur de winnaar van het toernooi bekendgemaakt.

Om alvast in de stemming te komen kon het winkelend publiek in de Kerkstraat het donderdag al opnemen tegen de winnaar van vorig jaar, de Afrikaan Christian Niami. Voor Niami is het dammen in de buitenlucht niet vreemd; in Kamaroen wordt zo ongeveer op iedere straathoek gespeeld. Bij het gebrek aan een spel wordt er geïmproviseerd met de materialen die voorhanden zijn.

Bijzonder was wel dat het publiek het niet één op één tegen de kampioen opnam maar simultaan. Van de 17 partijen verloor Niami er slechts ééntje en tweemaal eindigde het spel in een remise.

Kijk hier naar een fotoverslag van het simultaan dammen in het centrum van Brunssum >>

Kijk hier naar een fotoverslag van de opening 41e editie Open NK Dammen in Brunssum >>

 

23073 foto © LOO-tv | Hans van der Haijden

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019