Culturele plaquette voor Parade-voorzitter

14809 Parade-voorzitter Hélène van Laanen Hendriks werd donderdag verrast met de Culturele Plaquette van de gemeente Brunssum. Deze hoge onderscheiding van de gemeente werd uitgereikt tijdens de afsluiting van de Parade 2016.

Hélène is al sinds 1964 nauw betrokken bij de Parade. Haar vader Zef Hendriks was één van de oprichters van de Parade in 1953.

Na enkele jaren als vrijwilliger trad zij in 2008 toe tot het bestuur van de Worldfestival Parade. Tijdens deze editie had zij zelfs de rol van voorzitter op zich genomen. In haar loopbaan heeft zij diverse functies in het onderwijs vervuld. Daarnaast was Hélène ook een tijd lang voorzitter van het Rode Kruis in Brunssum.

Ook was ze betrokken bij ondersteuning aan minder kansrijke jongeren op het gebied van voorlichting over alcohol en drugs, anti-discriminatie en veiligheid. Hélène van Laanen-Hendriks ontving in 2009 een koninklijke onderscheiding voor haar maatschappelijke verdiensten. Loco-burgemeester en wethouder Culltuur Hugo Janssen mocht de Culturele Plaquette overhandigen.

Kijk hier naar een fotoverslag van het overhandigen van de Culturele Plaquette >>

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019