Controle horecazaken Brunssum uitgebreid

22192 Brunssum gaat vanaf deze maand strenger controleren op naleving van de Drank- en Horecawet. De controles worden uitgevoerd door een ingehuurde BOA die gespecialeerd is op dit gebied.

Tot nu toe werden de controles van de horeca sporadisch door een politieagent uitgevoerd en werd vaak teruggevallen op de regels van de APV. Door de toekomstige gezamenlijke controles van politie en gemeentelijke BOA krijgen de controles een integraler karakter, zegt Ger van der Wijst van de Gemeente Brunssum.

Samen met de BOA worden horeca en evenementen regelmatig en met een afwisselend karakter bezocht. Op deze manier moet de controledruk voor de eigenaren en organisatoren lager worden. Daarnaast is het doel dat de regels beter bekend worden en nageleefd worden. Een hoge prioriteit bij de controles is het naleven van de sluitingstijden en het alcoholgebruik door minderjarigen.

In eerste instantie zullen de controles als inventarisatie dienen, maar daar waar nodig wordt direct opgetreden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019