Contactverbod in Duitsland: Pasen vieren in kleine kring

28664

In Duitsland geldt sinds zondag een contactverbod. Dat houdt in dat familiebijeenkomsten met Pasen niet mogelijk zijn. Op deze manier kan de verspreiding van het coronavirus geremd worden.

De verscherpte regels houden in dat samenscholingen en treffen van meer dan twee personen niet meer zijn toegestaan. Uitzonderingen zijn families en woongemeenschappen die met meerdere personen in één huis wonen. Het gezellig bij de buren op bezoek gaan of een verjaardag vieren is niet meer toegestaan.

Nu de Duitse regering deze regels heeft ingesteld kan er ook handhavend opgetreden worden. Ook het afstand houden van anderhalve meter wordt gehandhaafd. De boetes variëren van 200 tot 25.000 euro.

Deze regels gelden ook voor Nederlanders die in Duitsland verblijven. 

Noordrijn-Westfalen laat weten dat er geen uitgangsverbod is, maar roept op om uitstapjes te beperken. Landrat Stephan Pusch benadrukt dat het nog altijd mogelijk is om even een blokje te gaan wandelen of te sporten. Dit is volgens hem ook nodig om stress binnen gezinnen tot een minimum te beperken. 

Het contactverbod geldt voorlopig vier weken.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019