Concert voor twee bijzondere mijlpalen

26814

Op Kasteel Wijnandsrade wordt op zaterdag 14 september een concert voor twee bijzondere gelegenheden gegeven. Eén mijlpaal is de 75-jarige bevrijding van Limburg en de andere is het 300-jarig jubileum van het kasteel.

Het concert begint om 19.00 uur en duurt tot 22.30 uur. Tachtig zangers van diverse koren van de voormalige gemeente Nuth treden voor het voetlicht. De fanfare van Wijnandsrade zorgt voor de muzikale omlijsting. Verder is de Heemkundevereniging bij het concert betrokken.  

Kasteel Wijnandsrade kent een lange geschiedenis. Al in de twaalfde eeuw was er sprake van de burcht. Een eeuw later verrees er een slot. Hiervan zijn echter alleen maar de kunstmatige heuvel en de grachten overgebleven. Met de bouw van de derde vleugel in 1719 was de huidige vorm van het kasteel een feit.

 

weerfoto september

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019