College en raad dichten gat van 400.000 euro

26108

Ook in de Parkstad gemeente Voerendaal moet de broekriem strakker worden aangetrokken. Onlangs werd bekend dat de gemeente een tekort in de begroting had van 400.000 euro.

Bijzonder is dat in de gemeente niet alleen het college van burgemeester en wethouders met voorstellen komen. In Voerendaal kijken de gemeenteraad en het college gezamenlijk naar de begroting. De voorstellen worden nu verder uitgewerkt, zodat in november een sluitende begroting gepresenteerd kan worden.

Het tekort is onder andere ontstaan door een hogere bijdrage aan de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en ook de gemeentelijke belastingsdienst BsGW en Parkstad IT gaan meer geld kosten. De Voerendaalse politiek is het erover eens dat de burger zoveel mogelijk ontzien moet worden en ook is het beter om overal een beetje te beknibbelen dan alles bij één of twee posten weg te halen.

In reacties aan dagblad De Limburger laten zowel coalitie- als oppositiepartijen weten blij te zijn met de samenwerking om het financiële tekort weg te werken.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019