Cipier niet meer welkom in gevangenis

De cipier die op een foto stond met leden van motorclub Satudarah wordt overgeplaatst. De cipier was werkzaam in de gevangenis van Sittard, maar kwam samen met een andere collega in opspraak toen de foto van de cipiers boven water kwam.

De foto zou gemaakt zijn voor het clubhuis van de motorbende in Geleen. Hierop werd een integriteitsonderzoek naar de twee cipiers gestart. Eén van de cipiers heeft in oktober zelfmoord gepleegd. De andere werd tijdelijk geschorst.

Nu het onderzoek is afgerond heeft de vestigingsdirecteur van de Sittardse gevangenis aan L1 laten weten dat de cipier een passende maatregel krijgt opgelegd. Hij wordt niet ontslagen, maar is niet meer welkom in Sittard.

De man kan overigens wel nog in bezwaar gaan tegen zijn gedwongen overplaatsing.