Chroom-6 zaak niet ontvankelijk verklaard

21174 Een flinke domper voor de oud-medewerkers van poms-sites in Nederland. De rechtbank in Maastricht heeft woensdagmorgen de kwestie rondom chroom-6 niet ontvankelijk verklaard. Volgens 1Limburg is daarmee het bestuursrechtelijke proces gestopt.

De oud-medewerkers hadden de procedure gestart omdat zij vinden dat het Ministerie van Defensie smartengeld moet betalen. De medewerkers van de poms-sites zijn jarenlang blootgesteld aan chroom-6. Deze kankerverwekkende stof zat in de verf op de legervoertuigen. Op de wapendepots werd legermateriaal opgeslagen en gerepareerd. 

Nu wordt bekeken of het ministerie via een civielrechtelijk proces kan worden aangepakt. Volgens advocaat Rob Bedaux, die een grote groep gedupeerden vertegenwoordigd, zijn vele oud-medewerkers van Defensie hierdoor ernstig ziek geworden of zelfs overleden.

Defensie heeft aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu de opdracht gegeven om de gevolgen van het werken op de poms-sites te onderzoeken. Maar dat rapport is al een aantal keren uitgesteld.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019