Carnavalsonderscheiding uitgereikt

Harry Ekkerink uit Schinveld heeft zaterdag de Orde van Sjilvend Alaaf ontvangen. De carnavalsonderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de plaatselijke gemeenschap.

Ekkerink was 12 jaar lang bestuurslid van het kerkbestuur en is nog steeds actief in de geloofsgemeenschap. Zo beheert hij de financiën van de begraafplaats en is hij betrokken bij het onderhoud daarvan.

Verder is hij penningmeester van Cusoma, een stichting die projecten op cultureel, sociaal en maatschappelijk gebied in Schinveld initieert, stimuleert en financieel ondersteunt.

Ook is hij een aantal jaren lid geweest van de Raad van Elf van Sjilvend Alaaf. Sinds de oprichting bijna 16 jaar geleden is hij bij zanggroep De Noeëtekrakesj.