Burgemeester niet blij met actie fans

Burgemeester Petra Dassen van Kerkrade is niet te spreken over de actie van Roda-fans. Tijdens de derby zondagmiddag tegen MVV staken fans in het Parkstad Limburg Stadion vuurwerk en rookbommen af.

Scheidsrechter Pol van Boekel zag zich tot twee keer toe genoodzaakt de wedstrijd stil te leggen.

In een reactie aan ZO-NWS laat de burgemeester weten dat voetbal eigenlijk een feest moet zijn, maar dat een kleine groep supporters het verpest voor de rest. "Door deze acties worden bovendien mensen in gevaar gebracht", zegt Dassen.

Ook Roda JC laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn over de actie van enkele 'fans'. Hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen wordt op het moment onderzocht. De acties zouden gericht zijn tegen FOX Sport omdat tegelijkertijd een spandoek met de tekst "Fox op zwart" werd onthuld. Onder andere aan de hand van videobeelden wordt getracht de verantwoodelijke op te sporen. Volgens Roda is dit soort gedrag de reden waarom zoveel politie en beveiliging ingezet moet worden.

De harde kern van de Maastrichtse voetbalclub de zogenaamde Angel Side had de wedstrijd geboycot en was in Maastricht gebleven. De derby eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

Weerfoto januari