Burgemeester gaat overlast jeugd aanpakken

Waarnemend burgemeester Gerd Leers gaat de overlast van jeugd in Brunssum aanpakken. Dat heeft hij dinsdag laten weten tijdens de raadsvergadering op vragen van de Lijst Borger.

Fractievoorzitter Rob Dautzenberg Lijst Borger stelde een inbraak en overlast in de omgeving van de sportvelden van VV De Leeuw aan de orde. De inbraak bij de voetbalclub bleek inmiddels opgelost. De politie heeft één persoon aangehouden die deel uitmaakt van een bende die meer op de kerfstok heeft.

De burgervader zegt in ieder geval toe dat de gemeente Brunssum meer toezicht gaat houden om het veiligheidsgevoel in de buurt te verbeteren.

De gemeente Brunssum gaat tevens samen met de voetbalclub en de politie rond de tafel zitten om te kijken hoe de overlast kan worden teruggedrongen. De opgeschoten jeugd zou voorbijgangers intimideren en ook zou er gehandeld worden in drugs.