BSV Limburgia waakt voor foute jeugdleiders

31346

Voetbalclub BSV Limburgia uit Brunssum waakt voor jeugdtrainers of -leiders die in het verleden in de fout zijn gegaan. Daarom moeten kandidaten altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen, schrijft de vereniging op zijn website.

"Wij bieden onze minderjarige leden een veilige omgeving om zorgeloos te kunnen sporten. Het kunnen overleggen van een VOG is een van de belangrijkste randvoorwaarden die wij stellen aan onze vrijwilligers (trainers, elftalleider etc.) die onze jeugdleden begeleiden", aldus BSV Limburgia. 

"Een VOG staat voor Verklaring Omtrent het Gedrag en is ook wel bekend als een bewijs van goed gedrag. De sportkoepel NOC*NSF raadt alle sportverenigingen aan om de (beoogde) vrijwilligers die met kwetsbare mensen (gaan) werken te laten screenen op hun verleden. Als uit de screening blijkt dat bijvoorbeeld een begeleider in het verleden veroordeeld is voor seksueel misbruik, dan wordt de VOG niet aan hem of haar verstrekt vanwege het verhoogde risico op herhaling."

 

weerfoto september

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019