Brunssumse huisarts vrijgesproken

22478

De huisarts uit Brunssum die verdacht wordt van seksueel misbruik van een patiënte gaat vrijuit. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de vrouw wilsonbekwaam was. Ook is ontucht niet bewezen.

De Officier van Justitie eistte twee weken geleden 18 maanden cel tegen de huisarts.

De advocaat van de arts verklaarde toen op zitting dat de vrouw zou wel degelijk geweten had waar ze mee bezig was. Uit berichten aan een vriend zou zij hebben aangegeven de arts te zullen ruïneren.

Volgens de rechtbank staat het niet ter discussie dat de verdachte op 8 augustus 2017 seksuele handelingen heeft verricht met de patiënte tijdens een huisbezoek. Dat heeft de verdachte toegegeven. De beide feiten die hem tenlastegelegd zijn, kunnen echter niet bewezen worden.

De huisarts verklaarde tegenover de rechter dat de situatie uit de hand gelopen was door zijn persoonlijke omstandigheden. Hij zou een conflict hebben met een collega en stond daardoor flink onder spanning en stress. Volgens arts had de vrouw de seks uitgelokt. Na de seks werd de arts weggeroepen voor een spoedgeval.

Nadat vrouw aangifte had gedaan bij de politie heeft de huisarts 14 dagen in voorarrest gezeten.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019