Brunssummerheide deels afgesloten voor schouw

26607

Een gedeelte van de Brunssummerheide is op 26 en 27 augustus afgesloten voor het publiek. Dit in verband met de schouw in het onderzoek naar de moord op Nicky Verstappen.

De rechters willen op dinsdag 27 augustus een kijkje nemen in het natuurgebied waar de11-jarige jongen uit Heibloem in 1998 kampeerde en later dood werd aangetroffen op enige afstand van het kamp.

Bij de schouw mogen ook hoofdverdachte Jos Brech, diens advocaat en de familie van Verstappen aanwezig zijn. Om de schouw goed te laten verlopen is er een noodverordening van kracht in het gebied. Op deze manier worden het publiek en ook de pers op afstand gehouden.

Tijdens de zitting van 5 juni werd duidelijk dat de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen de voormalige inwoner van Simpelveld op 29 november van start gaat. Zijn dna werd destijds aangetroffen op het lichaam van het jongetje. Na een internationale zoektocht werd hij vorig jaar aangehouden in Spanje. Sindsdien zit Jos Brech vast en is hij onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Brech wordt seksuele mishandeling en de dood van Nicky Verstappen ten laste gelegd.

 

weerfoto augustus

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019