Brunssum Open Damtoernooi van start

26546

In Brunssum gaat vrijdag het damtoernooi van start. Tot en met 10 augustus nemen in sporthal Rumpen 86 dammers het tegen elkaar op tijdens het oudste damtoernooi ter wereld.

Het is namelijk de 42e editie van het toernooi. Bijzonder aan dit toernooi is het speelveld. Dammers van alle leeftijden en van uiteenlopende niveaus weten vanuit alle delen van de wereld hun weg naar Brunssum te vinden. Naast spelers uit Nederland en België komen ze dit jaar ook uit Frankrijk, Duitsland. Rusland, China en uit diverse Afrikaanse landen.

Om alvast in de stemming te komen kon het winkelend publiek donderdagavond in de Kerkstraat spelen tegen de winnaar van vorig jaar, de Afrikaan N’Diaga uit Senegal. Voor N’Diaga is het dammen buiten niet vreemd want in Senegal wordt  op iedere straathoek gespeeld. Bijzonder was wel dat het publiek simultaan kon dammen. N’Diaga speelde tweemaal een remise.

Kijk hier naar een fotoreportage van het simultaan dammen met het publiek >>
Kijk hier naar een fotoreportage van de opening van het toernooi >>

 

26547 foto (c) ZO-NWS | Hans van der Haijden.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019