Brunssum houdt 3,2 miljoen over in 2017

22131

De gemeente Brunssum heeft vorig jaar bijna 3,2 miljoen euro overgehouden. Dat blijkt uit de jaarrekening van de gemeente en is zelfs fors meer dan de 2,4 miljoen die over 2016 werd overgehouden.

Het positieve resultaat wordt vooral veroorzaakt door geld dat vorig jaar werd vrijgemaakt om knelpunten in de WMO en Jeugdzorg aan te pakken. Dat geld bleek uiteindelijk niet nodig en is dus niet uitgegeven. Zonder dit geld was het resultaat 800.000 euro. Die 8 ton bestaat voornamelijk uit inkomsten uit bouwleges en btw-voordeel.

Het fors positieve resultaat kan de gemeente goed gebruiken voor 2018, want dan wordt het tekort van 3,5 miljoen euro op het sociaal domein geraamd. Dat komt vooral op het konto van de jeugdzorg.

Wethouder Math Houben (financiën) is verheugd dat de gemeente erin slaagde scherper en reëler te begroten. "We doen het dus goed in ons financieel beleid. En dat is belangrijk. Financiële stabiliteit is belangrijk. Een betrouwbaar financieel beeld is dat ook. Zodat een nieuwe coalitie ook reële keuzes kan maken." zegt Houben.

De gemeenteraad van Brunssum bespreekt de Jaarrekening 2017 in de vergadering van 3 juli.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019