Broers stelen show op Filmfestival

27884 In eerste instantie waren het niet de winnaars van het Limburgs Filmfestival die de meeste aandacht trokken in Venlo. Het waren de broers Pieter en Paul Roberts uit Amstenrade.

Tijdens het festival ging een documentaire over de eeneiige tweeling in premiere. Ze werden daarbij begeleid door leden van de schutterij van Amstenrade en enkele draqueens. Beide groepen natuurlijk ook in vol ornaat. 


De één trekt regelmatig zijn schuttersuniform aan en de andere verandert in dragqueen Miss Patty Pam-Pam. In de film Petrus & Paulus wordt het tweetal in hun dagelijkse leven gevolgd.

De korte film Feniks van de uit Hulsberg afkomstige Laurens Zautsen is ook tijdens het Limburgs Filmfestival in première gegaan. Het is een fictief tragikomisch verhaal over een jongen die vurig hoopt dat zijn moeder een comeback maakt als carnavalszangeres. De film viel eerder al bij het Nederlandse Film Festival zo goed in de smaak dat de Hulsbergenaar daar 50.000 euro heeft gekregen voor een nieuwe productie.


De grote winnaar is Ruud Lenssen met awards voor zijn films Wei en De mythe van het meer.

 

27885

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019