Brech ontkent moord op Nicky

24144

Jos Brech ontkent Nicky Verstappen om het leven te hebben gebracht. Dat zegt zijn advocaat Jos Roethof. Brech doorbreekt daarmee zijn stilzwijgen.

Ook zou hij volgens berichtgeving in het AD de toen 11-jarige jongen uit Heibloem niet misbruikt hebben.

Tijdens de verhoren na zijn aanhouding in Spanje legde Brech op advies van zijn advocaat geen verklaring af. De advocaat van de 56-jarige man liet in september weten dat Jos Brech zich zorgvuldig moest voorbereiden op een verklaring. Inmiddels zijn al meer dan 20 jaar over de zaak heen gegaan en dan is het lastig om alle details uit die tijd terug te halen. 

Brech werd aangehouden omdat destijds zijn dna op de kleding van Nicky Verstappen was aangetroffen. Echter over hoe het dna van Brech daar is terechtgekomen, en of zijn cliënt contact heeft gehad met de jongen, laat advocaat Jos Roethof zich niet uit.

Vrijdagochtend werd al bekend dat de aanklacht tegen de voormalige inwoner van Simpelveld afgezwakt werd van moord tot doodslag. Volgens de rechtbank is het stukje voorbedachte rade niet te bewijzen.

Nicky Verstappen werd in 1998 vermoord aangetroffen op de Brunssummerheide. De jongen nam deel aan een jeugdkamp. Onder andere uit dna-sporen valt af te leiden dat de jongen seksueel misbruikt is. De zaak is de afgelopen decennia als meerdere malen groot in het nieuws geweest en ondanks grote inzet van de politie is pas ruim 20 jaar later een verdachte aangehouden.

Op 12 december komt Brech voor het eerst voor de rechter.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019