Brand Im Heidestübel waarschijnlijk aangestoken

7092 De brand in het voormalige café Im Heidestübel in Schinveld is vermoedelijk aangestoken. In het pand was ten tijde van de brand geen stroom en gas, dus moet er iets van buitenaf zijn dat de brand heeft veroorzaakt, concludeert de politie.

Voormalig café Im Heidestübel aan de Heringsbosch brandde in de nacht van maandag op dinsdag helemaal af. Rond 2.30 uur werd de brandweer gealarmeerd, maar de vlammen sloegen toen al aan alle kanten uit het pand.

Omdat bij de brand asbest is vrijgekomen kan er nog geen onderzoek naar de oorzaak van de brand plaatsvinden. Dat asbest is al deels opgeruimd, maar omdat nog niet alles is verwijderd wordt vrijdag daarmee verder gegaan.

motorclub
Café Im Heidestübel was geregeld in gebruik als trefpunt voor een motorclub. Dat heeft de politie tegenover LOO-tv bevestigd.

Volgens bronnen zou het gaan om een Harley-club die eerst gevestigd was bij de Biker en Triker Oase in Hohenbush, naast de Awacs-basis. De motorclub zat illegaal in het voormalige café omdat er geen horecavergunning is afgegeven voor het pand.

sloop
Het pand stond op de nominatie om gesloopt te worden. De nieuwe eigenaar, een inwoonster van Gangelt, wilde binnenkort bij de gemeente Onderbanken een sloopvergunning aanvragen, maar was nog in afwachting van een asbestsanering.

Beelden van de brand bij Im Heidestübel >>