Brand in Brunssum vermoedelijk opzet

Bij de brand die zaterdagnacht een garagebedrijf aan het Heafland in Brunssum in de as legde, is volgens de politie sprake van opzet. Het is de tweede keer in korte tijd dat SJ Cars getroffen werd door een brand.

De eerste brand twee weken geleden kon met behulp van een brandblusser geblust worden voordat de brandweer ter plaatse was. Aan de hand van camerabeelden werd duidelijk dat er ook toen opzet in het spel was. Op de beelden was te zien hoe een nog onbekend persoon een ruit insloeg en vervolgens de gevel in brand zette.

Afgelopen weekendl was de brand echter te groot en moest de brandweer flink aan de slag. Het lijkt wel of het gezin van Tony P. vervolgd wordt door branden. De zonnestudio van zijn vrouw in Roermond viel ook al ten prooi aan de vlammen.

De politie onderzoekt dan ook of de branden iets met elkaar te maken hebben of dat het vermeende criminele verleden van de eigenaar een rol speelt.

De politie is op zoek naar getuigen en beelden van bewakingscamera's.

Kijk hier nogmaals naar beelden van de brand van de grote brand >>

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto oktober