'Bovens wilde Offermanns in Beekdaelen'

26128

De omstreden VVD'er Ricardo Offermanns zou in de race zijn geweest om burgemeester te worden in Beekdaelen. Offermanns, die in 2015 werd veroordeeld in de affaire rond Jos van Rey, was door gouverneur Theo Bovens naar voren geschoven voor de post in Beekdaelen.

Dat meldt dagblad De Limburger op basis van betrouwbare bronnen.

Offermanns zat in een selectie van zes kandidaten die door de gouverneur geschikt geacht werden voor de functie. Maar de vertrouwenscommissie zag dat vanwege het verleden van Offermanns niet zitten en weigerde hem op sollicitatiegesprek te laten komen. De vertrouwenscommissie koos uiteindelijk voor Eric Geurts (PvdA).

Ricardo Offermanns raakte in opspraak omdat hij door partijgenoot Jos van Rey vertrouwelijke informatie doorgespeeld had gekregen over zijn sollicitatie voor burgemeester in Roermond. Hij werd toen door de vertrouwenscommissie in Roermond voorgedragen, maar justitie stak er uiteindelijk een stokje voor. Het gesprek tussen Van Rey en Offermanns was door justitie afgeluisterd in het onderzoek naar de affaire Van Rey.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019