Bovens wil foute bestuurders straffen

21044 Als het aan gouverneur Theo Bovens ligt komen er ook straffen als politici en bestuurders zich niet aan regels houden. Dat zegt de gouverneur in een opiniestuk in Dagblad De Limburger.

Het grootste probleem is dat er wel regels gelden voor het openbaar bestuur, maar aan veel van deze regels zijn geen sancties verbonden als bestuurders deze overtreden. Dat moet volgens de commissaris van de koning snel veranderen.

Ook pleit hij voor meer invloed op het bewaken van de integriteit in het lokale bestuur. De situatie in Brunssum liet duidelijk zien dat de huidige regels enkele gebreken hebben. Zowel de provincie als ook de minister hebben nauwelijks mogelijkheden om in te grijpen als regels worden overtreden.

Bovens denkt bij straffen aan een korting op het salaris, tijdelijke schorsing of het ontnemen van het woord op bepaalde onderwerpen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019