Bodemvervuiling nog niet onder controle

26630

Op zeker 21 locaties in Limburg moet nog hard gewerkt worden om de risico's van bodemvervuiling aan te pakken. In totaal werden in Limburg 66 gevallen onderzocht.

Volgens 1Limburg werd in 2011 door de provincies en 29 grote gemeenten in Nederland een lijst opgesteld met plekken waar sprake is van bodemvervuiling. Als het aan Rijkswaterstaat ligt mag geen van deze plekken in 2020 nog een gevaar opleveren voor mens, dier en natuur. Echter uit onderzoek van FollowThe Money en LocalFocus blijkt dat dat op veel locatie niet gaat lukken. In de periode van 2011 en 2018 is de bodemvervuiling op 23 plekken in Limburg wel succesvol aangepakt. 

Van 22 locaties is op dit moment niet bekend of er iets gedaan is aan de bodemvervuiling. Deze vervuiling kan ontstaan zijn door voormalige stortplaatsen en bedrijfsactiviteiten, maar ook looddeeltjes in moestuinen zijn debet aan vervuiling van de bodem. 

 

weerfoto augustus

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019