Bijzondere oplossing voor uitrijprobleem

24066

De gemeente Schinnen heeft een bijzondere oplossing gevonden voor een verkeersprobleem in Amstenrade. Het klusbedrijf van Jacques Coumans krijgt een eigen knop om veilig de weg op te kunnen rijden.

Vanwege de herinrichting van de kruising Hoofdstraat met de Hommerter Allee is het te gevaarlijk om vanuit de uitrit de weg op te rijden, zeker met een aanhanger. De uitrit van het bedrijf ligt precies aan de kruising van beide wegen. 

Vooral het dubbele fietspad voor zijn deur zorgt voor de nodige problemen. Volgens dagblad De Limburger denkt de gemeente een oplossing gevonden te hebben in een knop die alle verkeerslichten op rood zet. De verkeerslichten worden volgende week geplaatst.

Op het kruispunt komen overigens intelligente verkeerslichten te staan. Te hard rijden op de weg heeft geen zin meer want dan springt het licht op rood. Zodra alle werkzaamheden zijn afgerond kan de kruising eind volgende week worden opengesteld voor al het verkeer. De kruising is in zeven weken verbouwd om de verkeersstroom van en naar de Buitening in goede banen te leiden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019