Bezwaren en regels kosten Parade 40.000 euro

14845 Regelgeving en bezwaren van vier omwonenden hebben de Parade 40.000 euro gekost. Het geld ging op aan extra maatregelen en juridische ondersteuning.

Een actiegroep van een handjevol particulieren dienden in de weken voorafgaand aan het folklorefestival meerdere bezwaren in bij de gemeente, zegt Jack van Oppen van de Parade.

Zo moest het feest 's nachts eerder worden beëindigd dan gepland en scheelde dat behoorlijk aan horeca-inkomsten. Ook moest de muziek zachter en moest een podium van pontons op de vijver wijken.

Een ecologisch bureau deed vooraf onderzoek naar de gevolgen van vuurwerk op de fauna. Dankzij het positieve onderzoek mocht dat toch doorgaan. Daarnaast mocht het paviljoen geen doorschijnend dak hebben want het licht uit de tent zou de vleermuizen schaden.

Uiteindelijk kwamen bij de organisatie slechts enkele klachten binnen. Daar is meteen op ingespeeld door het geluid nog zachter te zetten, zegt Parade voorzitter Hélène van Laanen.

Opmerkelijk is dat volgens de organisatie één klacht van geluidsoverlast binnenkwam terwijl de betreffende bewoner op Madeira zat.

Burgemeester Luc Winants heeft toegezegd nog eens naar het evenementenbeleid te kijken. Hij begrijpt de angst van bewoners voor overlast, maar het mag ook niet zo zijn dat een enkeling een festival waar duizenden mensen van genieten kan verhinderen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019