Bewoners Spoorstraat blij met onderzoek bomen

25303

Buurtbewoners van de Spoorstraat in Brunssum zijn blij dat de gemeente eindelijk de toestand van de bomen in de buurt onderzoekt. Ze geven aan regelmatig last te hebben van de bomen, vooral als het stevig waait.

In elk geval worden de twee overgebleven esdoorns in de Spoorstraat onderzocht. Hiervoor wordt niet alleen naar het zichtbare deel van de boom gekeken. Een gespecialiseerd bedrijf gaat ook naar de wortels van de boom kijken.

De boom die zondag door de storm werd geveld en een woning beschadigde bleek namelijk ook een ziekte in de wortels te hebben. Aan de boom zelf was niets te zien. De andere boom werd eerder al verwijderd omdat deze ziek was. 

Mochten de overige twee bomen ook ziek zijn, dan zullen ook deze gerooid worden. Volgens een woordvoerder van de gemeente worden alle bomen in Brunssum regelmatig gecontroleerd. Echter is het niet mogelijk om bij alle bomen een dergelijk diepgaand onderzoek uit te voeren. 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019