Beslissing valt voor Milou Mets

Komende donderdag wordt duidelijk of Milou Mets een stoeltje krijgt in de Formule W. De 28-jarige coureur uit Bingelrade doet deze week in het Spaanse Almeria mee aan de classificatie.

Daaraan doen 28 vrouwen mee. Voor 18 is er stoeltje. Vier anderen komen op de reservelijst.

Zowel de auto als het circuit zijn nieuw voor haar, zegt ze tegen L1. "Ik rijd op de baan normaal alleen maar linksom. Op de eerste dag in Almeria was het voor mij vooral aftasten wat de auto kan."

Dinsdag en woensdag moeten de vrouwen twee sessies van 50 ronden rijden. Donderdagochtend valt de beslissing.

De Formule W bestaat uit zes wedstrijden die allemaal in Europa worden gereden. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van Formule 3 auto's. Op 18 mei is de eerste wedstrijd op de Hockenheimring in Duitsland.