Beschilderde tunnel geopend

7151 In Etzenrade zijn woensdag de muurschilderingen in de tunnel aan de Maastrichterweg onthuld. Wethouder Rens Evers knipte samen met leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool St. Gertrudis uit Jabeek een lint door.

Kunstenaars Herman Veltrop uit Schinveld en Wesley van Heusden uit Heerlen hebben beide in hun eigen stijl de kunstwerken in twee weken tijd op de muren gezet.

Het beschilderen van de tunnel was een idee van de gemeente Onderbanken. Dat idee is samen met Heemkundevereninging de Veersjprunk, de kunstenaars  en de scholieren uitgevoerd.

Volgens de wethouder hebben de tekeningen op de muren van de tunnel een dubbele functie. Naast het afweren van graffiti laten de tekeningen, die deels door de leerlingen zelf ontworpen zijn, de geschiedenis van Etzenrade en Onderbanken zien.

Fotografe Ria Gerards volgde het kunstproject in Etzenrade >>

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019