Beekdaelen wil meetnet voor uitstoot Awacs

31338

De gemeente Beekdaelen wil zelf de uitstoot van de Awacs-vliegtuigen gaan meten. Ook moeten bewoners meer bij de problematiek van het vliegveld, vlak over de grens bij Schinveld, betrokken worden.

De Vereniging StopAwacs laat aan Dagblad de Limburger weten dat dit hard nodig is. Op deze manier moet het effect van de verouderde radarvliegtuigen duidelijk in beeld gebracht worden. Uit eerdere metingen en berekeningen van de dienst die controleert op het naleven van milieuwetten bleek dat de vluchten van de Awacs weinig invloed hebben op de luchtkwaliteit. Om ook op de langere termijn een duidelijker beeld te krijgen overweegt de gemeente een meetnet op te zetten. Eerder gebeurde dat ook al om de geluidsoverlast van de vliegtuigen te meten.

Bewoners kunnen een sensor kopen die de fijnstof in de lucht meet. Deze gegevens kunnen dan gebruikt worden om een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te krijgen over de uitstoot van de vliegtuigen. 

weerfoto oktober

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019