Beekdaelen mogelijk eerste gemeente met basisinkomen

24692 De nieuwe gemeente Beekdaelen is van plan om een proef te starten met een basisinkomen. Daarmee zou het de eerste gemeente in Limburg zijn die met basisinkomen gaat werken.

Sinds 2017 mogen gemeenten van het kabinet soepelere regels toepassen voor de bijstand. Bij het aanvragen van een uitkering wordt nu gekeken naar de gezondheid en de werkstatus van de aanvrager. Daarop wordt bepaald of iemand recht heeft op een uitkering.

Bij een basisloon is dit niet het geval. Hierdoor kan iedere volwassen Nederlander een basisinkomen krijgen van 1.000 euro. De voordelen zijn de verkleining van overheidsbemoeienis en de grotere gelijkheid.

Volgens tegenstanders zou de regeling veel duurder zijn dan de huidige en nodigt de regeling ook niet uit om weer terug aan het werk te gaan omdat ook een sollicitatieplicht niet van toepassing is.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019