Automobilist veroordeeld voor 'treintje rijden'

22119 Een Heerlenaar moet aan QPark 750 euro betalen voor het verlaten van een parkeergarage zonder te betalen. Dat heeft de kantonrechter in Maastricht bepaald.

In september 2016 reed hij samen met zijn voorganger de parkeergarage aan de Putgraaf in Heerlen uit. De man reed met zijn Audi snel achter zijn voorganger aan, nog voor de slagboom naar beneden kwam. De rechter noemde dat 'treintje rijden'.

Volgens dagblad De Limburger probeerde de man met allerhande smoesjes er onder uit te komen. Zo zou de beheerder van de parkeergarage te weinig bewijs hebben. Een bewakingscamera had de actie van de man vastgelegd.

Die had achteraf gezien beter een kaartje kunnen kopen want hij moet nu 30 euro betalen omdat hij geen ticket had voor het uitrijden. Daar bovenop komt een schadevergoeding voor de parkeergarage, 50 euro incassokosten en rente.

De rechter veroordeelde bovendien dat de Heerlenaar 380 euro aan proceskosten aan de beheerder van de parkeergarage moet vergoeden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019