Amateurclubs reageren: 'Voetbal is de belangrijkste vorm van onzin'

28833

Waar de ene club in het vuistje lacht en degradatie ontloopt, werd de andere afgeremd in een onnavolgbare race richting het kampioenschap.


De KNVB besloot dinsdag om alle amateurcompetities per direct te beëindigen en geen promovendi of degradaties door te voeren. Ook gedoodverfde kampioenskandidaten kunnen een ereronde op een platte kar door het kerkdorp uit hun hoofd zetten.

Een daarvan is derde klasser Alfa Sport dat onder het bewind van trainer Martin Vrösch fier aan kop stond. "Het is ontzettend zuur voor ons. Mijn gevoel zegt dat wij hele goede kansen hadden om kampioen te worden. Onze doelstelling voorafgaand aan het seizoen was om te promoveren naar de tweede klasse. Die hebben na een overwinning op concurrent SV Argo bijgesteld. Na die wedstrijd hebben we met de selectie besloten om voor het kampioenschap te gaan", zegt Vrösch. "Het is jammer, maar gezondheid gaat boven alles. Al met al een wijs besluit van de KNVB." De ploeg van Vrösch stond zes punten los van de nummer twee SV Langeberg, dat ook nog een wedstrijd meer speelde dan de ploeg uit Oirsbeek. SV Argo kon met het nog in te halen aantal wedstrijden op twee punten achterstand komen van Alfa Sport.

André Hall uit Kerkrade stapte dit seizoen in bij Kakertse Boys en wist vooraf dat hij begon aan een lastige klus: de Landgraafse club behoeden van een terugval naar het laagste amateurniveau dat Nederland te bieden heeft. De club uit de Kakert vecht al twee seizoenen tegen degradatie en met acht doelpunten en één pover puntje na veertien wedstrijden leek die terugval niet te voorkomen. “Ik wil me niet verschuilen achter de wet van Murphy, maar wat tegen kon zitten, zat ons ook tegen. Sportief gezien kan ik niet ontkennen dat we mazzelen met het besluit van de KNVB. Al mis je als liefhebber nu toch een bepaald patroon. Ook voetbal is een levensstijl, het is voor mij de belangrijkste vorm van onzin.  En we hadden goede hoop om punten te gaan halen. Maar gezondheid is wat nu telt. 

Voor Remo Gielkens van SV Brunssum uit de vierde klasse C is het helemaal een abrupt einde. Hij was bezig aan zijn laatste jaar als trainer van de club en heeft er hard aan gewerkt om van een ploeg die moest vechten tegen degradatie een titelkandidaat te maken. "Na zeven maanden hard werken waren we, naar mijn gevoel, de beste ploeg in onze klasse. Het is jammer als je dat niet meer kan bewijzen." Gielkens vindt het besluit van de KNVB overigens niet meer dan logisch. "Het belang van het amateurvoetbal is niet te vergelijken met de gezondheid van mensen. Dat heb ik ook tegen mijn spelers gezegd. Natuurlijk is het zuur dat we meespeelden voor het kampioenschap, maar als je dat afweegt tegen de gezondheid van je opa en oma of je kinderen dan stelt voetbal heel weinig voor."
 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019